Kitüntetés Solymár legjobb ifjainak – tegyen javaslatot még a héten!

1001

Utolsó lehetőség: február 15-ig lehet javaslatot tenni az idei községi ifjúsági kitüntetésekre: az Ifjúsági Közösségi Munkáért, a Solymár Kiváló Tanulója és a Solymár Kiváló Diáksportolója díjra várják a jelöléseket. Az előbbire 35 év a felső korhatár, a másik két díj esetében diákokat lehet jelölni.

Amennyiben ismer olyan fiatalt, akiről úgy gondolja, megérdemli az elismerést, és az alábbi feltételeknek is megfelel, 2019. február 15-ig juttassa el javaslatát az innen letölthető formanyomtatványon Solymár Nagyközség Önkormányzatához (2083 Solymár, József Attila u. 1.).

A javasolt személyeknek az alábbi feltételeknek kell megfelelniük:

Ifjúsági Közösségi Munkáért díj

„Ifjúsági Közösségi Munkáért Díj” kitüntetés annak a fiatalnak adományozható, aki az alább felsorolt feltételeknek megfelel:
o állandó bejelentett lakhelye Solymár, vagy az önkormányzat illetékességi területén működő iskola tanulója, civil szervezet vagy kulturális közösség tagja,
o még nem töltötte be a 35. életévét,
o meghatározó szerepet tölt be a közösség életében,
o magatartása és szorgalma példaértékű társai számára,
o legalább két éve folyamatosan részt vesz a közösség szervezésének munkájában.

Solymár Kiváló Tanulója

„Solymár Kiváló Tanulója” kitüntetés annak a gyermeknek adományozható, aki az alább felsorolt feltételeknek megfelel:
o állandó bejelentett lakhelye Solymár, vagy az önkormányzat illetékességi területén működő iskola tanulója,
o tanulmányi évei alatt folyamatos szorgalmas munkájával kitűnő vagy jeles tanulmányi eredményt ért el,
o fővárosi, megyei, országos vagy nemzetközi szinten tanulmányi, kulturális, művészeti versenyen 1-5 közötti helyezést ért el,
o kiemelkedő tanulmányi eredményével, példamutató magatartásával dicsőséget szerzett a településnek illetve iskolájának.

Solymár Kiváló Diáksportolója

„Solymár Kiváló Diáksportolója” kitüntetés annak a gyermeknek adományozható, aki az alább felsorolt feltételeknek megfelel:
o állandó bejelentett lakhelye Solymár, vagy az önkormányzat illetékességi területén működő iskola tanulója,
o magatartásával, tanulmányi és sport teljesítményével jó példát mutat diáktartásainak,
o kiemelkedő sporttevékenységével dicsőséget szerzett a településnek illetve iskolájának.

Solymár Kiváló Tanulója, Solymár Kiváló Diáksportolója kitüntetések esetében a javaslathoz mellékelni kell a tantestület, az intézményi tanács és a diákönkormányzat véleményét, míg az Ifjúsági Közösségi Munkáért díjra az érintett szervezet egyetértésével küldhető el a jelölés.

Elismerések tekintetében a díjazottak díszoklevélben és maximum ötvenezer forint értékű jutalomban részesülnek. A díjakat Solymár Nagyközség Önkormányzatának hivatalos ünnepségének keretében, március 15-én adja át a polgármester.

KBH – solymáronline
Forrás: solymar.hu