Rangos elismerésben részesült Babicsek Bernát

4171
Fotó: Nagy Szabi, https://nagyszabi.com/

Rangos szakmai elismerést vehetett át február 2-án Babicsek Bernát. A solymári születésű és itt is élő zenész a harmonikásoknak járó legnagyobb szakmai elismerést, a Tabányi Mihály-díjat vehette át a Harmonikások Országos Társaságának döntése értelmében.

A Tabányi Mihály-díjat a Harmonikások Országos Társasága alapította 2017. január 23-án, azon személyek, közösségek munkásságának méltó elismerésére, akik hosszú időn át folytatott tevékenységükkel kimagasló érdemeket szereztek a harmonika népszerűsítése, oktatása, a művészi harmonikázás területén. Évente legfeljebb 3 díj adományozható, amelyet a Magyar Harmonikások Napja alkalmából rendezett ünnepi műsor keretében adnak át. Idén ketten vehették át a díjat:
– Babicsek Bernát előadóművész a harmonika népszerűsítése, az igényes, magas szintű harmonikazene művészi előadásáért.
– Arany Zsolt harmonikatanár a magas szintű harmonika oktatás érdekében végzett sikeres munkájáért.

Babicsek Bernát 9 évesen kezdett harmonikán játszani, mostanra pedig már jól ismerheti a solymári közönség a helyi rendezvényekről, színészi és zenészi munkássága pedig országszerte ismertté tette. Harmonikával egyénileg is kedvelt előadó, mindezek mellett a Paddy and The Rats, ír kocsmazenét játszó, hazánkban és külföldön egyaránt népszerű zenekar oszlopos tagja, amelyben – természetesen – harmonikán játszik. A zenekar rendszeresen ad telt házas koncerteket, és állandó résztvevői a nagy fesztiváloknak.

Palkovics Rika – solymáronline