Táncos mulatság és jótékonyság egyszerre

1201

Jótékony céllal rendez bált a református gyülekezet február 16-án a művelődési házban. A bálra mindenkit szeretettel várnak!

Nyolc éve már, hogy a Solymári Református Egyházközség megrendezte az első Kölcsey-bált, melynek olyan sikere volt, hogy azóta is elmaradhatatlan gyülekezeti program.
Az egyházközség önfenntartó, így minden lehetőséget meg kell ragadnia, hogy bevételét valamilyen módon növelje, különösen, ha nagyobb beruházás esedékes a templom háza táján. A szórakozás mellett a bál ezt a szerepet is betölti: jótékony célú. A bevétel összegét idén a templom épülete melletti harangláb újjáépítésére fordítanák.

De hogyan lehet támogatni ezt a tervet, és mit kapunk érte cserébe?
Először is fontos leszögezni, hogy a rendezvény nem zártkörű, szeretettel várnak minden mulatni vágyó egyént vagy társaságot. Hogy legyen hely az asztaloknál, érdemes elővételben jegyet vásárolni, melynek ára 2500 Ft (adománygyűjtésről lévén szó, nagyobb összeget is elfogadnak).
A belépőjegy mellett egy tál bármilyen étellel – ez lehet sütemény, saláta, sült hús vagy pástétom – lehet hozzájárulni a batyusbál svédasztal-kínálatához, amit az üdvözlőital elfogyasztása után az asztaloknál tudnak elfogyasztani. Italokat tetszés szerint a büfében vásárolhatnak.
A nyitótáncot – a hagyományok szerint – a Cédrus Táncegyüttes tagjai adják elő, és rögtönzött táncházat tartanak bemelegítésül.
Idén Kelemen Gyula szolgáltatja a talpalávalót, aki különböző korszakok legjobb bulizós számait felidézve, egy személyben képes fergeteges hangulatot varázsolni. Azt tartják róla, hogy jobban énekel „Charlie-t”, mint ő maga…

A szervezők évről-évre mindent megtesznek azért, hogy egy percig se unatkozzon senki. A bevállalósabbak és a gyerekek jöhetnek jelmezben, a legjobbakat – egy kis bemutató után – díjazzák is. Elmaradhatatlan programpont a kvíz – nem kell megijedni, nem a reformáció eseményeiből összeállítva – vagy a tánctanítás, mely során az elmúlt években a skót polkával, vagy a madisonnal ismerkedhettünk, és persze idén is lesz tombola – újabb lehetőség az adományozásra!

Az egyházközség nagyszabású terve, hogy korszerűsíti, felújítja a templomépületet, mely immár 30 éve szolgálja a gyülekezetet. Nemrég adtunk hírt arról, hogy a MOME hallgatói terveket készítettek az átalakításra, és be is mutatták ezeket múlt év decemberében. A „re-design” – újratervezés projekt a hozzászólások alapján tovább folytatódik, szeretettel várják az érdeklődőket a következő, szintén nyilvános tavaszi tervismertetésre. Az pedig, hogy harangláb vagy egyenesen harangjáték építésére lesz lehetőség, a jókedvű adakozók nagylelkűségén múlik!

A bálra jegyek kaphatóak a vasárnapi istentisztelet előtt és után a helyszínen és a művelődési ház irodájában.

Jármy Éva