Esik a hó – hóhelyzet Solymáron

1213
Fotó: Palkovics Mária

Órák óta esik a hó, és az időjárás-előrejelzés szerint még legalább szerda hajnalig havazás várható. Legfontosabb tudnivalók, információk. Mire számítsunk?

A hókotró útvonala 2019.01.08-án

Aki teheti, ne induljon útnak.
Ha mindenképp el kell indulnunk, számoljunk a szokásosnál jóval hosszabb menetidővel.
Solymár a környékbeli településekhez képest jól áll a hóeltakarítással, de egyelőre a községben és a környéken is havasak az utak, még a 10-es főút is.
A vonatok jelenleg menetrend szerint közlekednek.
Közlekedjünk óvatosan. A gyalogosok és a sofőrök is számoljanak azzal, hogy a járművek megcsúszhatnak, a fékút jóval hosszabb, és a gyalogosok is elcsúszhatnak. Ne tegyünk hirtelen mozdulatokat, közlekedjünk lassan és figyelmesen.
A meredek utakon számítsunk arra, hogy nehéz a megállás.
A keskeny utcákban lehetőleg ne parkoljunk. Hagyjunk elég helyet a biztonságos közlekedésre és a hókotró elhaladására.

Fotó: Palkovics Mária

A Településüzemeltetési Kft. hókotrói felkészülve várták a hóesést, a munkálatok folyamatban vannak. De tudni kell, hogy Solymárnak 65 km-nyi utcája van. A takarítást a legfontosabb, legforgalmasabb útvonalakkal kezdik. A kisebb forgalmú utcák csak a hóesés elállta után kerülnek sorra. A hókotró sebessége hótolás közben 15 km/h. A sózás ugyan hatékony -5 celsius fokig, de az is idő, mire a több centiméteres jégréteget le tudja olvasztani az aszfaltról.

Felhívjuk a figyelmet továbbá arra, hogy lakóingatlannal határos közterületi járdák karbantartása és síkosságmentesítése az érintett ingatlantulajdonosok kötelezettsége.

Kérjük kedves olvasóinkat, legyenek türelemmel, és figyeljünk egymásra!

solymáronline

A hókotró útvonala 2019-01-08-án
Fotó: Palkovics Mária