Folynak a munkák a Waldorf tornateremben, jövő nyárra csúszik az átadás

1835
Fotó: Barcsik Géza

Az eredeti ütemezés szerint idén novemberben készült volna el a Waldorf tornacsarnok. A finanszírozási, elszámolási rendszer lassúsága és a manapság az építőiparban jelenlévő kapacitásproblémák miatt az építkezés várható elkészülése későbbre tolódott. Ahogy dr. Kátai Szabolcs gazdasági vezetőtől megtudtuk, jelen állás szerint 2019 júniusára kerülhet átadásra az épület.

Fotó: Bánáti János

Az épület kívülről már szinte készen van. Az utóbbi időszakban belső munkálatok folytak: elkészültek az alapgépészeti és az elektromos alapszerelések, a vakolás és festés nagy része. Hátra van még a burkolás, a sportpadlózat lerakása, a gépészeti és elektromos végszerelések, valamint a sporttechnológia beszerelése. Ezek a munkálatok télre-tavaszra maradnak.

Fotó: Bánáti János

Az építkezés két fő finanszírozási forrása a TAO felajánlások és a közösségi támogatások. Mindkettőhöz köszönettel fogadnak segítséget, hogy a tornacsarnok mielőbb Solymár és környéke közösségének örömére szolgáljon. Év végi TAO felajánlásokkal kapcsolatban Kátai Szabolcs várja cégek jelentkezését a szkatai@gmail.com email címen (a TAO felajánlás a cégnek kb. 6% nyereséget/megtakarítást eredményez). Az építkezést támogató közösségi adománygyűjtési kampány pedig jelenleg is folyik a GlobalGiving nemzetközi adománygyűjtő portálon keresztül, ahova várják az akár néhány ezer forintos támogatásokat is, hogy jövő nyáron tényleg átadhassák az új tornacsarnokot.

PA – solymáronline