Gyalogátkelőhely és kanyarodósáv is lesz az épülő Lidl áruház előtt

3603
Fotó: Palkovics Rika

Mint már korábban hírt adtunk róla, február végére tervezik a solymári Lidl átadását. Az Pemü szomszédságában épülő Lidl-lel kapcsolatban sok kérdés merült fel az utóbbi időben mindenkiben, ezért a polgármesteri hivatal a céghez fordult, hogy a felmerülő kérdésekre választ kérjen. A megkeresésre a következő válaszokat kaptuk:

– Mikorra készül el végleg az üzlet?

– A teljes beruházás várhatóan 2019. február végén fog elkészülni. A Terstyánszky úti közúti csomópont aszfaltozási munkái várhatóan november végén, december elején fejeződnek be.

– Mekkora lesz az áruház? Az épület magasnak tűnik, lesz emeleti szintje, esetleg logisztikai központ is készül?

– Az ingatlanon csak Lidl áruház kivitelezési munkái folynak, melynek alapterülete kb. 1815 m2 lesz, sem emeleti szintje nem lesz, sem logisztikai központ nem épül.

– Hogyan lehet majd megközelíteni az áruházat?

– A tervezett közúti csomópont tervei szerint lesz gyalogátkelőhely is, és balra bekanyarodó sáv is.

– Fizetős lesz-e a parkolás az épület előtt kialakított parkolóban?

– Nem tervezzük a parkolás fizetőssé tételét. A fizetős rendszert csak olyan helyeken szoktuk bevezetni, ahol azt tapasztaljuk, hogy a nem vásárlás céljából érkező autósok kiszorítják cégünk ügyfeleit, Solymáron erre nem kell számítani.

– Lesz-e parkolója a meglévő üzletsornak?

– Az üzletsor előtti terület gyeprácsos burkolatot kap, így a kialakult szokásoknak megfelelően továbbra is lehet majd parkolásra használni a helyet.

lidl1.jpg
Fotó: Palkovics Rika

KBH – solymaronline