Két ifjú művészpalánta lesz a Little Jazz Club következő vendége

1040

A novemberi Little Jazz Clubban két fiatal, 16 éves művész, Claudia Castagno (ének) és Ilonczai Ábris (hegedű) lesz Márkus Tibor és az Equinox vendége. A program november 23-án, pénteken 20 órakor kezdődik az Apácza Csere János Művelődési Házban, és díjmentesen látogatható.

A fiatalok így írnak magukról:

“Castagno Claudia Raquel vagyok, 16 éves. Édesapám argentin, édesanyám pedig magyar származású. A zene egészen kicsi korom óta magával kísér. Mondhatni “beleszülettem”, hiszen édesapám latin zenész, nagyapám pedig jazz zenész volt. Eleinte népdaléneklési versenyeken vettem folyamatosan részt, ahol általában arany – kiemelt arany minősítésben részesítettek, de valahogyan nem igazán éreztem magaménak. Később azonban kezdtem nyitni másfajta stílusok felé, mint például a pop, amivel számos versenyen értem el helyezést: Ceglédi Gigasztár, Orchidea énekverseny, Sanremojunior International Festival. Igazából az előbb felsoroltak közül a Sanremojunior fesztivál a kakukktojás, méghozzá azért, mert ott énekeltem életemben először jazzt nagyközönség előtt, viszont mivel nagyon sokan voltak a pop kategóriában, ezért összevontak minket, jazz kategóriásokat velük. Hatalmas élmény volt szimfonikus zenekar kíséretében énekelni.”

“Ilonczai Ábris vagyok, 16 éves, Egerben születtem. 8 évesen kezdtem hegedülni az Egri Farkas Ferenc Zeneiskolában, klasszikust és népzenét. Mivel a blues és a jazz-rock zene nagyon közel áll hozzám, ezért zenei tanulmányaimat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakgimnázium jazz-hegedű szakán folytattam, 10. osztályos vagyok. Tanárom Antal Tibor. A klasszikus-, és népzenei tanulmányaimat is folytattam a konziban.”

PA – solymáronline
Forrás: apaczai.com