A meséké lesz a főszerep a novemberi Kalandgyárban

836

Igazi gyerekszínház, sőt, igazi családi színház várja ebben a hónapban a Kalandgyár közönségét. November 18-án, vasárnap a Fantáziamalommal három mesét játszhatunk el egészen egyedi feldolgozásban. A program 16 órakor kezdődik az Apáczai Művelődési Házban, a belépés továbbra is ingyenes.

A Fantáziamalom Családi Színház interaktív előadásában a kimondott szó megelevenedik, és a fonók világához hasonlatosan hirtelen mindenkiből szereplő lesz. Ez egy olyan gyerekszínház, ahol a nézők soraiban ülnek a szegény ember gyermekei, a módos gazda juhai, és ki ne ragadna az aranyszőrű bárányhoz, amivel megnevettetheti a királykisasszonyt? Aztán persze közösen mulatozunk a szegénylegény és a királylány esküvőjén. Pihenésképpen meghallgatjuk Ilók és Mihók történetét, és könnyeinket hullajtva nevetünk, ahogy Mihók megkéri Ilókot. A harmadik mesében egy vásári komédia részesei lehetünk, ahol a féktelen jókedvé lesz a főszerep, hiszen azt a bizonyos répát közösen kell kihúznunk a földből…

A kézműves, alkotó program novemberben sem maradhat el, közösen készíthetünk népi motívumokkal díszített képeslapot és ajándékkísérőt, kicsit már az ünnepekre is gondolva.

PA – solymáronline
Forrás: apaczai.com