“Álomkép” címmel nyílik kiállítás Gergely Eszter fotóiból

1549

A Kud-ART Pincegalériában november 10-én, szombaton 19 órakor nyílik meg Gergely Eszter / Zubaidah “Álomkép” című fotókiállítása. A kiállításon a táncos és táncoktató Eszter másik oldalát, az objektív mögötti művészt ismerhetik meg a látogatók.

Egy tanítványa, Szünder Brigitta így mesél Gergely Eszterről: „Eszti egyszerűen maga a Varázslat! Nem tudok róla elfogulatlanul írni, tekintve, hogy 10 éve ismerem és csodálom táncosként, táncoktatóként és nőként. Táncosként a sokszínűségét, a határtalan kreativitását és a kiapadhatatlan lelkesedését imádom! Minden stílusban otthon van, a klasszikus hastánctól az indiain keresztül a gótikusig… és még sorolhatnám. Tánctanárként humorral, empátiával, kedvességgel viszonyul a tanítványokhoz és pontosan tudja, mikor kell határozottsággal fellépni a leendő táncosok legjobb érdekében. Rengeteg nőnek segített gátlásokat levetkőzni és magabiztosságra szert tenni a tánc által.

Mérhetetlenül tisztelem és csodálom azt, hogy most, kilépve komfortzónájából fotósként lép színre. Ebbe is pont olyan sok lelkesedést, kreativitást, szenvedélyt, stílust, lágyságot és szépséget visz bele, mint a táncba. Eszti belső tánca ott van minden egyes képben… Ezért egyedi és utánozhatatlan az, ahogy ő látja a világot.”

A kiállítást megnyitja Szandelszky Béla tv producer és fotóriporter az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságától. A megnyitón közreműködnek: Balatoni Dóra (színművész, bábművész / Holdvilág Kamaraszínház), Szünder Brigitta (táncos / Zubaidah Táncstúdió), valamint maga Gergely Eszter / Zubaidah.

A kiállítás megtekinthető a klub nyitvatartási idejében 2018. december 6-ig.

PA – solymáronline
Fotó: Kud-ARC KIE facebook-oldala