Mikor újítják fel a Munkás utcát?

1644

A vízművekre vár az önkormányzat a Munkás utca aszfaltozásával. Az
útkárosodások és az aszfaltburkolat kimosódásainak helyreállítására már lezajlott a közbeszerzési eljárás, és nyáron kiválasztották a kivitelezőt. A munkálatok kb. egy hónapot vennének igénybe, addig viszont nem kezdik el az aszfaltozást, amíg az úttest alatti vízvezetékeket nem cseréli a DMRV.

munkas_utca_1.jpg

A 2018-as év nyarán hetente több vízcsőtörésről adtunk hírt. Az ötvenéves eternit csövek nem bírták a víznyomás ingadozása okozta terhelést, és sorra törtek el a település több pontján. (A DMRV augusztusban ígért hivatalos tájékoztatását október elejéig még nem kaptuk meg az ügyben.)

munkas_utca_4.jpg

A Munkás utcában indokolt a rossz állapotú vízvezetékrendszer cseréje, amit a vízművek augusztusban meg is ígért, október eleji kezdéssel. Amíg nem cserélik a teljes csőhálózatot és a 41 bekötést, addig nem érdemes az utat javítani, már csak azért sem, mert félő, hogy a felvonuló nehéz munkagépek súlyát nem bírnák el a csövek – mondta el portálunknak Szente Kálmán polgármester.

munkas_utca_3.jpg

A vezetékek cseréje kb. 40 napos munkát igényel. Ha a munkálatokkal a vízművek nem végeznek a tél beállta előtt, akkor az útépítés várhatóan a jövő évre tolódik.

Sólyom Ági – solymáronline