Megszűnik az MKB solymári bankfiókja

2713

Az MKB Bank két ütemben 15 bankfiókját szünteti meg Budapesten és vidéki városokban a következő két hónapban – tudatta a pénzintézet az MTI-vel. A leépítés következtében október 31-én a solymári fiókot is bezárják.

A 2006 óta a Terstyánszky utcában működő bankfiók mellett október 31-i hatállyal megszűnik többek között a váci, a tatai és a budapesti Allee-ben működő intézet is. Nincs jó hírünk azok számára sem, akik Esztergomban szerettek volna tovább bankolni az MKB-nál: a leépítés második hullámában, november 30-án megszűnik az esztergomi kirendeltség is – ahogy a Westendben és több vidéki városban lévő fiók is.

A közlemény szerint a változtatásra a költséghatékonyság javítása, valamint a fenntartható nyereséges működés érdekében van szükség. Az MKB azt is tudatta, hogy a bezárások által érintett munkatársak kétharmadát tovább fogja foglalkoztatni.

A hivatalos közlemény szerint a megszüntetésre kerülő fiókokban számlát vezető ügyfeleit a bank tájékoztatni fogja a szükséges tudnivalókról. Amit addig is tudni lehet, hogy november 1-től ezután Solymárhoz legközelebb az Eurocenterben találunk majd MKB bankfiókot.

PA – solymáronline