Ez az év is jól kezdődik! – Újra Little Jazz Pub

1279

Új tanév, újra indulnak a programok a művelődési házban is. Szerencsénkre a Little Jazz Pub is folytatódik, nem is akármilyen vendégekkel!

Szeptember 21-én, pénteken 20 órakor nyitja meg újra kapuit a Little Jazz Pub az Apáczaiban. Márkus Tibor és az Equinox vendégei ezúttal Nagy Babos Rebeka, Vadász Gellért és Sárosi Áron lesznek.

Nagy-Babos Rebeka erdélyi születésű jazzénekesnő. Tanulmányait eredetileg reklámgrafika szakon kezdte, majd évekkel ezelőtt egy nyári zenei élmény hatására döntött úgy, hogy szakmáját hátrahagyva zenei pályára lép – azon belül is a jazzének felé fordult. Idén szeptemberben már a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen kezdi jazzének tanulmányait.

Vadász Gellért jazz-szaxofonos, már fiatalon megyei és országos klasszikus, valamint könnyűzenei versenyeken is megmutatta tehetségét. Szeptemberben kezdi első szemeszterét a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz szaxofon tanszakán. Számos formáció tagja; tudását a jazz, a pop, a világzene műfajaiban is kamatoztatja. A dallamos lágy, de karakteres játékmód jellemzi.

Sárosi Áron 12 éves korában kezdett autodidakta módon basszus gitározni. Érettségit követően a békéscsabai Premier Szakgimnázium basszusgitár szakán tanult, majd 2016-ban nyert felvételt a Bartók “Konziba”. A sikeres OKJ vizsgát követően most elsőéves a Zeneakadémia jazz-bőgő szakán.

PA, forrás:apaczai.com