A kerékpárok most egy hétig, az autósok egy napig (szombaton) ingyen vonatozhatnak

1076

Szeptember 16. és 22. között rendezik meg idén az európai mobilitási hetet. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampányának célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése, amelyhez hazai közlekedési vállalatok is csatlakoztak.

Az ezen a héten kiadott díjmentes kerékpárjegyek a MÁV valamennyi – erre alkalmas – hazai járaton igénybe vehetők. A díjmentes kerékpárjegyek a vonatokon pótdíjfizetési kötelezettség nélkül megválthatók az érvényes belföldi vasúti menetjegyek mellé, de interneten csak menetjeggyel együtt vehetők meg. Bővebb információ a kerékpárszállításról

Szeptember 20-án a „bringás reggeli” rendezvényhez csatlakozik a MÁV-csoport, idén már másodszor. A szervezők reggel 7 és 9 óra között minden kerékpárost szeretettel várnak egy üveg ásványvízre, pogácsára, kakaós csigára vagy friss gyümölcsre a Könyves Kálmán körút 54–60. szám alatt található MÁV-székházzal szemben.

Szeptember 22-én, az autómentes napon a forgalmi engedélyüket bemutató gépjármű-tulajdonosoknak, illetve üzembentartóknak is kedvez a MÁV-START és a GYSEV. Előbbi teljes szolgáltatási területén, utóbbi magyarországi vonalhálózatán természetes személyek a nevükre kiállított forgalmi engedéllyel díjmentesen utazhatnak másodosztályon.

Az Európai Mobilitási Hét céljáról és programjairól itt olvashatnak bővebben.

solymáronline