Emlékezés és megbékélés – jelvényszerző túra a Pilis hegységben, elindult a regisztráció

2354
Fotó: pixabay.com

Jelvényszerző túrát rendez a Kinizsi Természetbarát Egyesület a Dorogi Egyetértés SE közreműködésével 2018. szeptember 29-én. A rendezvényre az Európai Sporthét kertében, a „Nagy Háború” utolsó centenáriumi évében a Pilis hegységben kerül sor. A túra célja: megemlékezni a háború áldozatairól a Pilis hegység kevésbé ismert útvonalán.

Az “Emlékezés és megbékélés” egy meghatározott napon rendezett, kötött útvonalas, nyílt jelvényszerző túra. Az egy alkalommal megrendezésre kerülő esemény létszámkorlátos, így előzetes regisztrációhoz kötött.

Kategóriák:
– Rövid táv: 20 km; szint: 350 m; szintidő nincs.
– Hosszú táv: 30 km; szint: 650 m; szintidő nincs.
– Teljesítménytúra: azonos a hosszú távval; szintidő 7 óra.

Útvonal: Dorog – Palatinus-tó – Gyilkos-tó – Kis-strázsahegyi tanösvény – 7. számú hadifogoly temető – Kétágú-hegy nyerge – Feketehegyi turistaház – Pilis-nyereg – Szénás út, Kapisztrán kunyhó – Klastrompusztai műút – Kesztölc – Dorog (a rövid táv a Kétágú-hegy és Kesztölc között rövidít).
Rajt: Dorog, Városi Sporttelep 7:15 és 9:30 között, folyamatos indítás. A cél 17.00-ig működik.

Regisztrálni és nevezni a Kinizsi Természetbarát Egyesület honlapján közzétett módokon és időpontokban lehet. További információkat az Egyesület honlapján, a túra kiírásánál találnak.

PA – solymáronline