Ritter György könyvbemutatója a Bauernhausban

1504

A Solymári Búcsú első napján, pénteken a Svábházban mutatta be tavasszal megjelent kötetét az érdeklődőknek és a Pilis Tv kamerájának Ritter György.

bucsu_2018_pentek_Ritter_03.jpg

A solymári helytörténész és filmkritikus e kétnyelvű kísérleti kötettel próbálja feltérképezni a kitelepítés, lakosságcsere és elűzetés hatásait az emberek életére, kapcsolataikra, a közösségek együtthatására. A Hazáink / Heimatlander című kötet többek között hat mélyinterjú elkészítésével mutatja be a magyar és német kényszer-emigrációs sorstörténeteket a második világháborút követő időszaktól napjainkig.

bucsu_2018_pentek_Ritter_04.jpg

A könyvbemutatón a beszélgetőtárs Fuchs Szandra német nemzetiségi szakértő volt, aki méltatta Ritter György elkötelezettségét a történelmi tények tisztázására és a magyarországi német közösség hagyományainak, kulturális örökségének, lélekrajzának feltérképezésére.

bucsu_2018_pentek_Ritter_02.jpg

A bemutató Páty, Budapest, Budaörs, Üröm állomások után érkezett a szülőfaluba. A 2018. évi Solymári Búcsú ideje alatt Ritter György árusította és dedikálta kötetét az érdeklődőknek a Bauernhaus udvarán kialakított standján az udvar színes programkínálatának részeként.

bucsu_2018_pentek_Ritter_05.jpgBG