Teltházas programok a szeptemberi nyárban a Solymári Búcsú harmadik napján – FOTÓK

1094
Fotó: Barcsik Géza

A Művelődési Ház udvarán is elsőosztályú programok várták a közönséget a 2018-as Solymári Búcsú alkalmával.

Fotó: Sólyom Ági
Fotó: Sólyom Ági

A Sax-O-Funk remek stúdiózenészeinek előadásában jazzsztenderdek és világslágerek hangzottak el funkys, soulos feldolgozásban. A közönség sok dallamra ráismert, a koncertműsorban a világ leghíresebb szaxofonszólói is elhangzottak – szokatlan módon önmagukban.

Fotó: Barcsik Géza
Fotó: Barcsik Géza

Gájer Bálint fellépését sokan nagy izgalommal várták, és hibátlan előadást kaptak a “swing hercegétől”. Többen próbáltak táncraperdülni kicsik és nagyok közül is a teljesen megtelt udvaron.

Fotó: Barcsik Géza
Fotó: Barcsik Géza

A magyar népzene világhírű nagyágyúi, a Muzsikás együttes tagjai Petrás Mária moldvai csángó énekessel érkeztek. Sipos Mihály, Porteleki László, Éri Péter és Hamar Dániel elvarázsolta a közönséget. A Szűzmária tiszteletére rendezett búcsút Petrás Mária koronázta meg egy, koncerten ritkán hallható, a műsorrendben nem szereplő, csodálatos Mária ének előadásával.

Fotó: Barcsik Géza

A koncert után egy ritka esemény vette kezdetét: a táncolni- és táncot tanulni vágyók számára Kossuth-díjas zenészek húzták a talpalávalót. A táncházat a solymári Magyar Örökség-díjas Cédrus együttes tagjai vezették.

BG