Színes programdömping a Solymári Búcsú harmadik napján – FOTÓK

1667
Fotó: Barcsik Géza

Az ünnep alkalmat teremt a családtagok találkozására, a távolabb élő rokonok, barátok vendégül látására is. Ehhez teremtett méltó keretet Solymár Nagyközség Önkormányzata. A Solymári Településüzemeltetési Kft. és az Apáczai Csere János Művelődési Ház és Könyvtár dolgozóinak köszönhetően színvonalas programok várták az érdeklődőket.

bucsu_2018_vasarnap_kreativ_megallo.jpg
Fotó: Barcsik Géza

Gyermekfoglalkozásokkal találkozhatott a közönség az első ízben kitelepült Kreatív Megálló sátránál. Ringató a legkisebbeknek, festés, színezés, játékkészítés a nagyobb gyerekeknek és az Ágról-ágra Zenekar interaktív zenés műsora volt a palettán. Nagyon sokan vettek részt a foglalkozásokon, remélhetőleg a jövőben ez a színhely is a búcsú része lesz.

bucsu_2018_vasarnap_bauernhaus.jpg
Fotó: Barcsik Géza
bucsu_2018_vasarnap_bauernhaus_ziribarer_musikanten.jpg
Fotó: Barcsik Géza

A Bauernhausban régiségvásár és sütimustra, majd a Ziribarer Musikanten és Csernák Tibor harmonikajátéka vonzott nagyon sok vendéget. A gyönyörű környezetben megtekinthették vasárnap is a látogatók Milbich Tamás Solymár szép csillaga(i) című fotókiállítását és megvásárolhatták a szerző, Ritter György dedikálásával a Hazáink című, kétnyelvű helytörténeti lélekrajz kötetet. A borokról hagyományosan Hamvas Tibor solymári borász gondoskodott.

Fotó: Barcsik Géza
Fotó: Barcsik Géza

A kis iskola udvarán a Holló együttes gyermekkoncertje után Seres Rezső, a Szomorú vasárnap világhírű szerzőjének dalait hallhatták Molnár György harmonikaművész és Maros Gábor színművész szereplésével.

Fotó: Barcsik Géza

Hatalmas tömeg és fergeteges tánc jellemezte a profi magyar Beatles emlékzenekar, a The Bits koncertjét. Gyerekektől az örök ifjakig ropták félelmetes tempóban a rock and rollt a mindenki által jól ismert világslágerekre.

BG