Közlekedés az iskola előtt

1781
Kép: SÁ

Az iskolakezdés körüli napokban, hetekben a polgárőrség, a rendőrség és a közterület-felügyelet nagyobb figyelmet fordít majd az iskolák környékére, segítik a biztonságos és gördülékeny haladást, vigyáznak az egyedül közlekedő gyerekekre is.

Az önkormányzattól megtudtuk, hogy a mindennapi közlekedés biztonságosabbá tételének érdekében sor fog kerülni a gyalogátkelőhelyek felfestésének megújítására is, várhatóan a búcsú után.

Kép: SÁ

A Templom tér környékén a reggeli órákban gyakori a torlódás, mivel a korlátozott számú parkolóhelyeket hosszabb időre is elfoglalják a gyermeküket iskolába kísérő szülők. A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy a táblával jelzett szakaszokon reggel 6 és 8 óra között várakozásra nem, csupán autóval történő megállásra van lehetőség. Ez a KRESZ szerint olyan, öt percnél nem hosszabb egy helyben tartózkodást jelent, mely alatt az autóból be- vagy kiszállnak és eközben a vezető a járműnél marad.

Kérik ezért a szülőket, hogy ezeken a helyeken csupán annyi időre álljanak meg, míg gyermekük kiszáll és elbúcsúznak egymástól, innen ne kísérjék gyermeküket az iskoláig vagy a tanteremig. Ha ezt szem előtt tartjuk és tekintettel vagyunk egymásra, akkor minden gyermeknek lehetősége lesz biztonságosan kiszállni az autóból és nem kell – parkolóhely hiányában – a forgalom közepén kiugrania a járműből.

PA – solymáronline