Hamarosan újra búcsú!

4260

A jövő hét végén ismét színes programokkal vár mindenkit a Solymári Búcsú! A település legnagyobb rendezvénye idén szeptember 7-én pénteken kezdődik és 10-éig hétfőig tart.

A búcsú fő helyszíne idén is a Templom tér, a művelődési ház és az iskola udvara lesz. A művelődési ház udvarán 7-én pénteken este 8 órától a Napfénypresszó, CsótányDzsó és az AB/CD fog színpadra lépni, 8-án, szombaton 16 órától pedig helyi tánccsoportok műsorát és a Sambrasil Showt tekinthetik meg az érdeklődők. Fellép továbbá Szulák Andrea, a Drumsters, Suba Attila & The Soulfool Band és az Ivan and The Parazol.
9-én vasárnap 16 órakor a Sax-O-Funk ad koncertet, utána Gájer Bálint és a Muzsikás együttes szórakoztatja a közönséget, majd a Cédrus Táncegyüttes táncházával ér véget az este. A búcsút ezen a helyszínen 10-én hétfőn 18 órától a Schaumarer Musikanten zárja egy vidám sördélutánnal.

A kisiskola udvarán 7-én este 9-től péntek esti disco lesz. Másnap, 8-án szombaton 16 órakor Rajzolok egy szép világot címmel Mikola Péter tart zenés játszótársműsort. 17 órától a Joker Dance uralja majd a színpadot, 18 órától pedig Szabyest énekel. Este 8-tól a sváb dallamoké lesz a főszerep – a die Spatzen zenekar fog zenélni a svábbálon.
9-én, vasárnap 16 órakor a Holló együttes Vásárfia című gyerekműsorával szórakoztatja a legkisebbeket, majd Seres Rezsőre emlékeznek, a nap zárásaként pedig a The Bits – Beatles emlékzenekar ad koncertet.

A búcsú ideje alatt a Bauernhausban könyvbemutatóval, sütimustrával és fotókiállítással várják a látogatókat.

Természetesen idén is lesz vidámpark a szokott helyen, az Aranykorona előtt. A Templom térről ide és vissza kisvonattal lehet eljutni, amely szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között közlekedik majd. További programok zajlanak majd a Sporttelepen.

A rendezvény további részleteiről folyamatosan tájékozódhatnak a Solymáronline-on.