Solymáriak a Szigeten – Paddy And The Rats

1695
Fotó: Paddy And The Rats

A Paddy and the Rats ír punk rock kocsmazenét játszó zenekar ismét teltházas koncertet adott – bár a teltházas szó itt csupán átvitt értelemben használható, mert a Sziget Petőfi színpadának fedetlen nézőterét töltötték meg a rajongók. A Sziget vasárnapi, augusztus 12-i napján játszott koncertjük ismét bizonyította népszerűségüket, ami hazai és nemzetközi körökben is egyre nő.
A fellépés után pár nappal a zenekarban 2011 óta harmonikázó Bernie Bellamy, Solymáron ismert nevén Babicsek Bernát adott interjút a solymáronline-nak.

– Ugye, te nem először vagy a Szigeten?
– Amióta a zenekarban játszom, minden évben kint vagyunk a Szigeten. Most kicsit aggódtunk, mert egy időben volt a koncert Liam Gallagherével (Oasis) – Paddy meg is akarta hallgatni, de ez így ugye nem ment. Mégis nagy sikerünk volt, óriási teltház, ami nagyon nagy öröm számunkra.

– Most ugye más közönségnek játszottatok, mint általában? Ettől más volt a hangulat?
– Azt vettem észre, hogy a koncertjeinken nem látom a telefonokat. Nem azt nézegetik vagy épp rögzítik a koncertet, hanem jelen vannak, végigbulizzák az elejétől a végéig. Itthoni rajongóink kialakítottak egy olyan szokást, amit most már évek óta csinálnak: a Freedom című szám elején leguggolnak, és a refrén kezdetére ugrálnak föl. Ez olyankor nincs, amikor idegenben játszunk.
Idén tavasszal viszont azt láttuk Moszkvában, hogy leültek a földre, és ritmusra eveztek. Most először a Szigeten ennek a kettőnek az ötvözetét láthattuk, nagyon élveztük ahogy a hazai szokások “összekeverednek” a külföldön tapasztalttal, úgyhogy, mint ahogy ez lenni szokott, a közönség is jócskán hozzátett a hangulathoz.

– Meddig tart a fesztiválszezon?
– A Sziget óta már megjártuk Lengyelországot és Németországot is. Most jön több itthoni fesztivál: SZIN, Szolnok, Miskolc, illetve megyünk vissza a németekhez és Csehországba is. Én utána Keszthelyen játszom szólóban szeptember 8-án, majd a nyári fesztiválszezon zárása 20-án lesz, amikor a Parkban koncertezünk. Utána két hét pihenő következik, aztán jöhetnek a klubturnék…

SÁ – solymáronline