Solymáriak a Szigeten: a Kud-ARC klub

1522
Fotó: https://www.facebook.com/kudarc.kie/

Már szinte öreg bútordarab a Szigeten a solymári Kud-ARC Egyesület. Pedig a Civil Szigeten nincsenek bérelt helyek, újra meg újra ki kell érdemelni a részvételt. Rövid interjú Straub István Bames-szel (ejtsd: ‘Bémsz’):

– Hányadszor is vagytok kint a Szigeten?
– Pontosan 15-ödször.

– Akkor már automatikusan bevesznek titeket a civil listába?
– Nem, a Civil Szigeten korlátozott számú szervezetnek biztosítanak helyet, ezekre minden évben újra kell pályázni. Mi 15. éve mindig sikerrel pályáztunk. Idén is hangulatos, jópofa dolgokkal készültünk a 48-as sátornál.

Fotó: https://www.facebook.com/kudarc.kie/

– Hány látogatótok volt?
– Ebben az évben több, mint máskor. A Sziget műsorfüzet ugyanis egyben útlevél, be kell járni vele a Sziget területét, és begyűjteni a pecséteket. Nálunk minden nap megfordult kb. 150 ember, de aznap, amikor mi voltunk a pecsételőhely, egy nagyságrenddel többen voltak. A pecsételési lehetőséget évente 7 szervezet érdemli ki, minden nap más, most mi voltunk az egyik. Ez azért is vonzza a fiatalokat, mert az első ötezer teljesítő ajándékot is kapott.

Fotó: https://www.facebook.com/kudarc.kie/

– Mit lehetett csinálni a sátratoknál?
– Többfajta újrahasznosított dolgokból készítettünk ékszereket, ezt bárki kipróbálhatta. Újítottunk a tavalyi kínálathoz képest, a sörösdoboz-nyitófül mellett például már üres kávékapszulából is lehetett ékszereket készíteni. Elvégre az idei Sziget központi témája volt a béke mellett a környezetvédelem, a jelvénykészítéssel ezekhez is kapcsolódtunk. A lányok arcot festettek, mindenfajta kérést teljesítettünk, így felnőttek és gyerekek is sorban álltak a lehetőségért.

Fotó: https://www.facebook.com/kudarc.kie/

– Mi volt a legkülönlegesebb kérés?
– Super Mario. De volt olyan cicalány is, aki különösen meggyőzőre sikerült. Emellett egyébként csináltunk egy kis reklámot a solymári Chili fesztiválnak, lehetett chilit kóstolni, kb. minden második látogató élt is a lehetőséggel. És tanácsokat adtunk az érdeklődőknek, kezdő termelőknek chili-neveléshez vagy -fogyasztáshoz.
Összességében sokan érdeklődtek Solymár és a fesztivál iránt.

– Jövőre is kint lesztek?
– Reméljük, igen. De addig is találkozzunk még a Chili fesztiválon szeptember 1-jén, utána pedig a Solymári Búcsú szombati napján, ahol mindent, amiről meséltem, kipróbálhatnak a solymáriak is.

Fotó: https://www.facebook.com/kudarc.kie/

Sólyom Ági – solymáronline