Kiszáradt a Paprikás-patak, veszélyesek a fák!

2715
fotó: Földesi János

A Paprikás patak – az arra sétálók elmondása szerint – a Rózsika forrásig teljesen kiszáradt, ezért a part mentén élő fák könnyebben törnek. Érdemes nagyobb körültekintéssel közlekedni és parkolni ezeken a területeken.
Önkéntes tűzoltóink beszámolóját alább olvashatják:

“Augusztus 13-án, hétfő délután 18:00 óra körül lakossági bejelentést kaptunk, hogy a Várhegyutcai – jelenleg kiszáradt – Paprikás-patak partján álló fáról egy nagyméretű ág az ott parkoló két személygépkocsira szakadt.

fotó: Földesi János

Kiérkezésünkkor láttuk, hogy a kb. 12 méter magas fa egyik vezérága a két parkoló személygépkocsira hasadt, és azokon támaszkodott. A további károkozás elkerülése érdekében csak folyamatos visszabontással tudtuk az egyik járművet kiszabadítani. A másik sérült járművön a fa szinte teljes súlyával támaszkodott. Ennek a megemeléséhez egy tűzoltó daru is érkezett a helyszínre. Amikor a daru megemelte az ágat, a jármű önerejéből kiállt a fa alól.

fotó: Földesi János

A veszélyhelyzet végleges megszüntetését a motoros csörlőnkkel végeztük el. Személyi sérülés szerencsére nem történt, a járművekben keletkezett kár viszont jelentős.”

fotó: Földesi János

Forrás és fotó: Földesi János