Hármas karambol a 10-esen Solymárnál

2254
Fotó: Földesi János

Tegnap kora délután a 10-es számú főút 15. kilométerénél hatalmas ütközés történt.

A Háziréti elágazásnál két személygépkocsi és egy tehergépkocsi ütközött. A képeken látható jármű -eddig ismeretlen okból- áttért a szembejövő sávba és összeütközött Budapest felé tartó járművekkel. Az ütközéstől mindhárom jármű futóműve kiszakadt.

Fotó: Földesi János

Az említett jármű vezetője súlyosan megsérült, akit a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a fővárosi hivatásos és a solymári önkéntes tűzoltók szabadítottak ki a roncsok közül, hidraulikus vágó, feszítő és támasztó berendezések segítségével- számolt be a balesetről Földesi János solymári tűzoltóparancsnok.

A sérültet mentőhelikopter szállította kórházba, a főutat pedig a műszaki mentési munkálatok idejére az érintett útszakaszon teljes szélességében lezárták.

Ezzel a káresettel szinte egy időben az Auchan körforgalom és a vasútállomás közötti útszakaszon, valamint a temetői csomópontban két-két személygépkocsi ütközött. Szerencsére ezeknél a baleseteknél személyi sérülés nem történt, illetve tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség.

Solymáronline