Thursday Blues Est Fekete Jenővel

2317
Fotó: Barcsik Géza

2018. augusztus 16-án a magyar blues élet középgenerációjának egyik legfontosabb alakja lép fel Solymáron.

A solymári és Solymár környéki műkedvelő zenészekből álló Thursday Blues Band nem ismeretlen a blues kedvelők körében. Gyakran örömzenélnek a környék jobb vendéglátóhelyein. A tagok több formációban is felbukkannak, Peller György nyár elején jazz zenekarával a magas színvonalú solymári Jazz Weekenden is bemutatkozott.

A zenekart Mike Jackson angol bluesgitáros-énekes alapította Solymár vonzáskörzetében élő barátaival. A tagok létszáma változó, hiszen mindenki polgári foglalkozással rendelkezik, nem mindig sikerül az időegyeztetés a fellépések szervezésekor. Az állandónak mondható tagság a következő személyekből áll: Mike Jackson – gitár, ének, vokál, Kiss Ferenc – basszusgitár, Rácz Péter – gitár szájharmonika, Lőrincz Péter – dob, dr. Peller György – tenor- és szopránszaxofon, ének, vokál, Újfalusi Éva szintetizátorok, B.Szabó Károly – tenorszaxofon.

Fotó: Barcsik Géza

A következő koncert helyszíne a solymári Karitász udvarán álló rendezvénysátor, ami biztosítja a valószínűleg nagy létszámú közönség befogadását.
A rendkívüli érdeklődést Fekete Jenő vendégszereplése indokolja, aki a legendás Palermo Boogie Gang és a Muddy Shoes zenekarok vezető gitárosa, énekese, alapítója. Fekete Jenő a hazai blues élet megkerülhetetlen alakja, mindenkivel játszott, aki itthon a blues és rock színterén számít, Presser Gábortól Tátrai Tiborig. Ő volt a mestere és példaképe az Amerikában jelentős karriert befutó Szűcs Gábornak, akit a zenei világban Little G. Weevilként ismerhetünk és egy éve Solymáron is hallhattunk, láthattunk az Apáczai Csere János Művelődési Ház színpadán.

A nagy érdeklődésre számot tartó ingyenes koncert augusztus 16-án, csütörtökön 19 órakor kezdődik a Templom téri helyszínen.

Barcsik Géza