Tüzet okozott a nem körültekintő avarégetés

2065
Fotó: Földesi János

Július 26-án csütörtökön délelőtt egy Györgyhegy utcai tűzesethez riasztották a solymári tűzoltóságot. Az utcában betelepítetlen, erdős részen észlelt hatalmas füstről szólt a riasztás. Szerencsére, egy solymári tűzoltó épp a környéken dolgozott, így hamar odaért a helyszínre, és azonnal megkezdte az oltást. Mire társai odaértek a fecskendővel addigra már “fekete volt a tűz”, vagyis lángok már nem voltak.
A helyszínen magánszemély égetett zöldhulladékot, de nem megfelelő körültekintéssel, így a nagy melegben a száraz aljnövényzet lángra kapott és nagyjából 20 négyzetméteren égett, a lángok hatalmasra felcsaptak, és még a 10 méteren lévő fák leveleit és ágait is megpörkölték.

Fotó: Földesi János

Vigyázzunk a zöldhulladék-égetéssel! Solymár helyi rendelete értelmében csak szombaton 07-13h között lehet zöldhulladékot égetni, korábbi cikkünkben részletes információkat találnak a témában.

Ne égessünk semmiképp, ha szeles, esős az idő, és ha általános tűzgyújtási tilalom van érvényben. Ezen kívül, ha égetnek, akkor megfelelő ruházatban tegyék és előzetes felkészültséggel, körültekintéssel!

PM