Hét éve a magyarság szolgálatában Magyarság Háza: A kultúra színe-java, egy helyen

288
Fotó: Magyarság Háza

A maga nemében egyedülálló intézményként jött létre a Magyarság Háza 2011-ben, a magyar kormány támogatásával, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. keretein belül.

A minden magyar összetartozását jelképező kulturális központ célja a Magyarország határain innen és túl élő magyar közösségek közötti kapcsolatok erősítése, a pozitív magyarságkép kialakulásának, a magyarság értékmegőrző képességének segítése, az egymás iránti felelősségérzet kialakítása, elmélyítése.

A Magyarság Háza – a hagyományőrzés és a modernitás jegyében – ingyenesen látogatható közhasznú programokkal, a különböző korosztályok számára szervezett szórakoztató, kulturális rendezvényekkel, ismeretterjesztő előadásokkal várja az érdeklődőket egész évben a főváros szívében, a Duna Palotában (és időnként az Akvárium Klubban). Film, színház, muzsika, irodalom, képzőművészeti, történeti és fotókiállítás szerepel a kínálatban.

A Magyarság Háza rendezvényei a nemzeti identitás erősítését szolgálják, bemutatják a világ magyarságára jellemző értékeket, eredményeket, sikereket. Megismertetik a hazai és határon túli közönséget a hungarikumokkal, az épített és szellemi örökséggel, a magyar kultúrkincsekkel, a tudományos, szellemi és fizikai teljesítményekkel.

Az elmúlt évek kiemelkedő teljesítményének köszönhető, hogy a Nemzetpolitikai Államtitkárság által 2018-ra meghirdetett Mátyás király Emlékév lebonyolítására a Magyarság Háza kapott felkérést.

Magyarság Háza