Elkezdődött a vakáció – sok a csendháborítás

2552
Fotó: pixabay.com

Még csak másfél hete tart a nyári szünidő, de már tapasztalható, hogy megnőtt az esti csendháborítások miatti riasztások száma.

A rendőrség körzeti megbízottja jelezte, hogy a késői esti, éjjeli órákban mostanában több riasztást kapnak, mivel sok fiatal este 22 óra után is az utcán hangoskodik. Többek között a lakótelepen, a Kék Óvoda mögötti téren gyakori az esti csendháborítás, az idejüket ott töltő fiatalok nincsenek tekintettel a környéken élők nyugalmára, pihenésére.

Kérjük, aki magára ismer, gondoljon arra, hogy saját vakációja ideje alatt másnak esetleg zavaró lehet, ha éjszaka nem hagyják pihenni.

Fotó: pixabay.com

A körzeti megbízott a szülők figyelmét is felhívja, hogy az ő felelősségük megtanítani a gyermeküknek, mit szabad és mit nem. Figyelmeztessék gyermekeiket: attól, hogy nekik nyáron nagyobb szabadság adatik meg, legyenek tekintettel másokra, a körülöttük élőkre is. Jó lenne, ha mindenki úgy tudná tölteni a pihenőidejét, hogy közben nem zavarja a többieket, és őt sem zavarja senki ok nélkül.

PA