Így zárta az idényt a Művelődési Ház

1522
Fotó: Barcsik Géza

Június 15-én és 16-án az Apáczai Csere János Művelődési Ház és Könyvtár izgalmas koncertekkel zárta a zenei idényt a nyári szünet előtt. Képes beszámolónk a pénteki koncertekről.

Fotó: Barcsik Géza

Pénteken a blues műfaj jegyében a 60-as, 70-es évek igényes zenéi idéződtek meg. A Woodoo Papa duo hagyományos és örökzöldnek számító kompozíciók mellett saját, magyar szövegű szerzeményeket is bemutatott frissen megjelent lemezükről. A szimpatikus párost már ismerheti a solymári közönség a “100 év blues” koncerttel egybekötött teltházas könyvbemutatójáról, amely a solymáronline-on éppen a napokban tekinthető meg több részben a Pilis TV felvételein. A gitáros, énekes Fejér Simon Pál társa a harmonikás, ütőhangszeres Szert Zsigmond a tökéletes zenekari hangzást produkáló minimálprojektben.

Fotó: Barcsik Géza
Fotó: Barcsik Géza

A másik fellépő csapat Magyarország talán legjobb Hammond orgonistája, Premecz Mátyás triója volt. A tagok hangszereik mesterei: Csókás Zsolt gitáron és Badics Márk dobokon. Vendégként lépett fel az velük az egyik legfoglalkoztatottabb szaxofonos, Jász András is. Zenei világuk a blues mellett a funky és a soul zene hagyományai mentén alakult. Koncertjük második részében sztárvendég csatlakozott a zenekarhoz Tóth Vera személyében.

Fotó: Barcsik Géza
Fotó: Barcsik Géza
Fotó: Barcsik Géza

Az egyik országos tehetségkutató megnyerésével feltűnt énekesnő már évek óta meghatározó hangja a hazai soul zene világának. Rengetegen szeretik és ismerik el egyedülálló énekstílusát és világszínvonalú technikáját, Charlie is gyakran hívja nagykoncertjeire vendégelőadónak. A solymári fellépésén világsztárok kompozíciói mellett nagy sikerrel mutatta be Premecz Mátyás és a zenekari tagok remek szerzeményeit is. A hálás közönség csak többszöri, vastapssal kikényszerített ráadás után engedte el a színpadról az igazi örömzenével szolgáló művészeket.

Fotó: Barcsik Géza
Fotó: Barcsik Géza

Folyt. köv.

Barcsik Géza