Régi solymári képek az MTVA Archívumában

2114
Fotó: pixabay.com

Szereti a régi képeket? Kíváncsi hogyan nézett ki Solymár akár 70-80 évvel ezelőtt? Vagy csak érdekli a múlt? Akkor böngésszen az MTVA Archívumában. Mi több solymári fotót is találtunk, például a régi téglagyárról, a radioaktív hulladéktemető költöztetéséről, illetve a Dózsa Termelőszövetkezet életéről. A gyűjtemény itt elérhető. 

Az MTVA Fotóarchívumában több mint tizenhárommillió felvétel található, amelyből nagyjából másfélmillió digitálisan is elérhető. A védelem alatt álló nemzeti fotóarchívum gyakran történelmi kincseket jelentő analóg képeit folyamatosan ültetik át digitális formátumba, a digitális felvételek száma pedig a napi fotókiadással folyamatosan bővül. Képek hamarosan az interneten is megvásárolhatók lesznek a fotobank.mti.hu címen.

De nem csak fényképek, hanem régi rádió- és televízióműsorok, valamint a Magyar Távirati Iroda hírei is elérhetők már.

A Magyar Televízió és a Duna Televízió saját gyártású műsorainak adatbázisaiból több ezer óra mozgóképes tartalommal tudják kiszolgálni a műsorszolgáltatók mellett a céges, vagy magán megrendelőket is. A Magyar Rádió hangarchívumában található felvételek pedig akár több évtized távlatában is megőrizték kultúránk és történelmünk hangjait.

A Magyar Távirati Iroda a legnagyobb hazai hírszolgáltatóként napi 400-600 hírt ad ki az élet és a világ minden területéről. A hírarchívumban található több millió szöveges anyag 1989-ig visszamenőleg digitálisan kereshető, de adatbázisban az 1880-as évekig visszamenőleg is találunk híreket.

A fotóértékesítés közvetlenül a fotosales@mti.hu e-mailcímen érhető el.

OHN