Így zajlott a hősök napi ünnepség a Templom téren

3116
Fotó: Barcsik Géza

2018. május 27-én zajlott Solymár Nagyközség Önkormányzata szervezésében a hagyományos ünnepség a világháborúkban elesett hősi halottaink tiszteletére.

Fotó: Barcsik Géza

Az ünnepség Balogh Istvánné, az Apáczai Csere János Művelődési Ház és Könyvtár munkatársa köszöntőjével kezdődött. Ezt követően az ünnepi beszédet dr. Szente Kálmán polgármester tartotta. Szabó Sipos Barnabás színművész és a közreműködő Solymári Férfikórus, Solymári Huszárzenekar és a Hunyadi Mátyás Általános Iskola fúvószenekara színesítette és tette átélhetővé a megemlékezést.

Fotó: Barcsik Géza

A hagyomány szerint ezen a napon kerül átadásra az Önkormányzat által alapított Solymárért kitüntetés és a Solymári Német Nemzetiségi Önkormányzat által adományozott Német Nemzetiségi Díj. A Solymárért kitüntetést dr. Szente Kálmán méltatása után Schlick András építőmérnök vehette át. A Német Nemzetiségi Díjat Tallerné Schokátz Mária laudációját követően Pakó Károlyné Blum Emma óvodapedagógus kapta.

Fotó: Barcsik Géza
Fotó: Barcsik Géza
Fotó: Barcsik Géza

A Hősök Napja a szentendrei Magyar Honvédség Altiszti Akadémiájának díszőrsége mellett a solymári szervezetek koszorúzásával zárult.

Fotó: Barcsik Géza

Az ünnepséget megörökítette a PilisTV, a felvétel hamarosan elérhető lesz a tévé honlapján, illetve itt, a solymáronline-on.

BG