Új lehetőség a túrázóknak: június 3-án indul a Szénás Kör!

2776
Fotó: szenaskor.hu

Természetközeli élmény és sportteljesítmény egyben: Solymárról indul és ide is érkezik majd a futók és túrázók számára kitalált új kihívás, a Szénás Kör.

Fotó: szenaskor.hu

Az új útvonal június 3-án reggel 6 órától fogadja a futva vagy gyalogosan nekiindulókat. A rajt és egyben a cél is a solymári Apáczai Művelődési Háznál lesz. Két táv között lehet választani, 31 és 75 km-en tehetjük próbára állóképességünket, kitartásunkat és ismerhetjük meg a Budai- és a Pilis-hegység csodálatos szakaszait.

 

A Szénás Kör leginkább egy teljesítménytúrához hasonlítható. A különbség annyi, hogy itt nincs kitűzött rajt, hanem mindenki egyénileg, az általa megválasztott időpontban indulhat és teljesítheti a választott távot – futva vagy gyalogolva. A Kör teljesítését az ellenőrző pontokon kihelyezett QR-kódok leolvasásával igazolhatjuk.

Ha sikerül szintidőn belül teljesítenünk a Kört, még érmet is kapunk. Első teljesítéskor bronz, második alkalommal ezüst, a harmadik teljesítésnél arany színben jár a kézzelfogható elismerés.

Fotó: szenaskor.hu

További részletekért érdemes felkeresni a Szénás Kör weboldalát, ahol részletes útvonaltervvel, leírással, gyakorlati tudnivalókkal várják az új kihívásra vágyókat.

Az erdő legyen Veletek!

PA