Közeleg az iparűzési adó bevallásának határideje

1616
Fotó: pixabay.com

Május 31. a határideje a 2017. évi helyi iparűzési adóbevallás (HIPA) önkormányzati adóhatóságokhoz történő benyújtásának és a végleges adó megfizetésének.

Az adóbevallás benyújtható közvetlenül a székhely, telephely szerinti önkormányzati adóhatósághoz elektronikus úton, illetve az állami adóhatóságon keresztül is. Így az adózók, illetve az általa meghatalmazott képviselők dönthetnek arról, hogy a 2017. adóévi iparűzési adó bevallását a székhelye, telephelye szerinti önkormányzati adóhatósághoz vagy az állami adóhatósághoz nyújtják be. Mindez azt is jelenti, hogy az adózó a benyújtott adóbevallását csak azon „csatornán” tudja kijavítani vagy önellenőrzéssel helyesbíteni, amelyiken beküldte.

 

A solymári adóhatóság javasolja, hogy a helyes kitöltés érdekében továbbra is az önkormányzat honlapján elérhető ÁNYK „SOLYMÁR2017″ számú bevallást szíveskedjenek benyújtani!

Az iparűzési adó, illetve az adóelőleg-kiegészítés befizetésére szolgáló számla neve és száma: Solymár Nagyközség Önkormányzatának Helyi Iparűzési Adó Beszedési Számla (11742245-15390125-03540000).

Ha az adóbevallási nyomtatvány kitöltése vagy más jogszabályi értelmezés kapcsán nehézségei adódnak, úgy keresse fel az önkormányzat ügyfélszolgálatát.

OHN