Pünkösdi konfirmáció a solymári református gyülekezetben

2019
Fotó: Barcsik Géza

Zsúfolásig megtelt a solymári református templom pünkösd vasárnap ünnepén. Az idén különleges alkalomnak is otthont adott a kis templom.

Fotó: Barcsik Géza

Idén a gyülekezet történetében a legnagyobb létszámban konfirmáltak, erősítették meg hitüket egy héttel sikeres vizsgájuk után a konfirmandusok. 13 fiatal vált a gyülekezet teljes jogú tagjává és vehetett Úrvacsorát a pünkösdi istentiszteleten.

Fotó: Barcsik Géza
Fotó: Barcsik Géza

Pásztor Antal, a gyülekezet lelkésze prédikációjában a Szentlélek kiáramlásának ünnepén a megértés és párbeszéd fontosságáról beszélt. Ahogy az apostolok a Szentlélek munkája során egy közösséget alkottak és megalapították az egyházat, úgy fogadta be és gazdagodott új tagjaival a solymári református közösség is. Minden konfirmáló fiatal személyre szabott áldásban részesült, és a lelkészük által választott bibliai idézetet oklevélként kapták emlékül.

Fotó: Barcsik Géza

A konfirmáció zárásaként az Úrvacsora-vétel előtt Végh Attila, a gyülekezet gondnoka köszöntötte a fiatalokat, és a Solymári Kölcsey Ferenc Református Alapítvány ajándékaként egy-egy Bibliával ajándékozta meg őket.

Fotó: Barcsik Géza
Fotó: Barcsik Géza

BG