Munkaszüneti nap lesz pünkösdhétfő – de mi változik?

1625
Fotó: pixabay.com

Május 21-én, pünkösdhétfőn egy újabb hosszú hétvégének és egy plusz munkaszüneti napnak örülhetünk. De milyen változásokat jelent ez a közlekedésben, szemétszállításban, nyitvatartásokban?

Mint minden piros betűs ünnepen, pünkösdhétfőn is általában zárva tartanak az üzletek. Mindig van azonban egy-két kivétel, ahol ilyenkor is vásárolhatunk – tájékozódjon időben kedvenc boltja, péksége pontos ünnepi nyitva tartásáról!

Fotó: pixabay.com

Akinek orvosságra lenne szüksége, készenléti gyógyszertárként vasárnap a pilisvörösvári Sikari (Benu) Patikát, hétfőn a piliscsabai Szent László Gyógyszertárat keresheti fel, ahol 9-19 óra között harminc percen belül rendelkezésére kell álljon egy gyógyszertáros. Ennek alternatívája lehet az Óbuda Patika Budapesten, a Vörösvári út 84. szám alatt, ami állandó ügyeletes gyógyszertárként vasár- és ünnepnapokon is 0-24-ig fogadja a betegeket.

A Solymári Polgármesteri Hivatal is zárva tart hétfőn, és az aznap esedékes zöldhulladék-szállítás is csúszik az ünnep miatt egy napot: május 22-én, kedden szállítják el a leveleket, gallyakat, egyéb zöldeket (a szokásos keddi kommunális szállítást ez nem befolyásolja, az továbbra is marad kedden!).

Fotó: mavcsoport.hu

A legnagyobb változást a közlekedésben fogjuk tapasztalni, de ez nem a pünkösddel van összefüggésben, hanem az éppen május 20-tól bevezetésre kerülő új vasúti menetrenddel, melyről itt írtunk bővebben. Ezen belül a pünkösdi munkaszüneti napra tekintettel a következőképpen változik a vonatok közlekedési rendje:
– 2018. május 20-án (vasárnap) az ünnepnapi,
– 2018. május 21-én (hétfő) a vasárnapi,
– 2018. május 22-én (kedd) pedig már a szokásos, ÚJ munkanapi menetrend szerint közlekednek majd a vonatok.

Fotó: volanbusz.hu

A buszok május 19-én (szombaton) a szabadnapi, május 20-án (vasárnap) a munkaszüneti, május 21-én (hétfőn) a hét első munkanapját és iskolai előadási napját megelőző munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek. Mivel az áruházak is zárva lesznek, május 20-án és 21-én a 830-as vonalszámú autóbuszok nem érintik Solymár, Auchan áruház megállóhelyet. Május 22-én, kedden visszaáll a rend és a hét első munkanapja és iskolai előadási napja szerinti menetrend lesz már érvényben.

 

Kiszámítható közlekedést, jó pihenést és kellemes feltöltődést kíván a hosszú hétvégére a solymáronline szerkesztősége!

PA/solymaronline