Solymári harmonikatanárnő sikere a Virtuózokban

5068
Fotó: Barcsik Géza

Nagy Torma Krisztina, a solymári Hunyadi Mátyás Iskola Zeneiskolájának harmonikatanárnője drámai produkciójával a tehetségkutató verseny középdöntőjébe jutott, méghozzá nem is akárhogy: Kesselyák Gergely zsűritag neki adta a biztos továbbjutást jelentő szimbolikus hegedűt.

Magyarország népszerű és színvonalas komolyzenei tehetségkutató műsora a Duna Tévén futó Virtuózok. Három kategóriában versenyeznek a rendkívül tehetséges gyerekek és fiatal felnőttek. Kicsi, tini és nagy elnevezésű csoportokban mutatkoznak be a fellépők, Krisztina 21 évével a nagyok között szerepel.

Nagy Torma Krisztina bemutatkozó kisfilmje

Fotó: Barcsik Géza

Krisztina egy nagyon nehéz, kataton kortárs darabot adott elő, vállalva a megosztó mű után várható reakciókat. De elmondta a solymáronline-nak, hogy sokkal több negatív kritikára számított, mint amit kapott. A kortárs mű Victor Vlasov *Gulág* című darabja, ami a szibériai munkatáborok rettenetét mutatja meg. Krisztina elárulta, hogy a május 25-i középdöntőn egy teljesen más hangulatú darabbal fogja meglepni a közönséget és a zsűrit.

Nagy Torma Krisztina válogatós produkciója

A fiatal harmonikás a solymári oktatás mellett Csepelen és Bécsben tanul tovább, a hétvégeket igyekszik szülőfalujában, a vajdasági (Szerbia) Kispiac községben testvéreivel és szüleivel tölteni. Heti két napot tölt Bécsben, kettőt Csepelen és egyet Solymáron, de a mosolygós fiatal lányon egyáltalán nem látszik a heti több száz kilométeres utazás fáradalma. Derűsen várja a középdöntőt, és a jövőjével kapcsolatban minél több fellépést és egy jobb hangszert kíván magának. Drukkoljunk együtt a DUNA TV előtt május 25-én pénteken 19 óra 30 perctől Nagy Torma Krisztinának.

Barcsik Géza