Színes műsorral és táncházzal zárja az évadot a Cédrus május 26-án

966
Fotó: apaczai.com

Idén is színes műsorral készül a Cédrus Táncegyüttes az évadzáró gálára, melyet május 26-án szombaton 17 órától tartanak a művelődési házban. A műsort táncház követi. Mindkét program ingyenes, szeretettel várják az érdeklődőket és a táncolni vágyókat.

A Cédrus Táncegyüttes 1999-ben alakult Solymáron. Legfontosabb célkitűzése a Kárpát-medence elsősorban magyar tánchagyományainak ápolása, tovább éltetése és bemutatása, hogy a jövő generációi is élhessenek nemzeti kultúrális örökségünkkel.

Az együttes fiatal-felnőtt tagjai elkötelezett amatőr táncosok, akik tanulmányaik és munkájuk mellett szabadidejüket áldozzák e nemes célkitűzések megvalósítására. Az utánpótlást a gyerekcsoportok biztosítják, ahol 120 gyermek ismerkedik a magyar néptánchagyományokkal.

Varga Zoltán az együttes koreográfusa, a Kárpát-medence sokszínű néptánchagyományát magas színvonalon bemutató művészeti alkotótevékenysége, valamint értékes pedagógiai munkája elismeréseként – 2018. március 15-én – a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült.

A színpadi népitáncok azon irányzata, amelyet Varga Zoltán is képvisel, az autentikus hagyományokra épül. A tánc zenei és színpadi egységéhez elengedhetetlenek az eredeti viseleteken alapuló kosztümök, amelyek szakértője Borbély Jolán volt. Az ő útmutatásai alapján kezdte pályáját Lőrincz Beáta, a Cédrus Táncegyüttes ruháinak megálmodója.

apaczai.com