Manninger Miklós nevét viseli mostantól az Országos Német Nemzetiségi Gyermektáncfesztivál

2025
Forrás: zentrum.hu Fotó: Manfred Mayrhofer (LandesratForum)

Solymári gyerekek (“Schaumarer Kinder”) csoportja is fellép május 5-én a X. Országos Német Nemzetiségi Gyermektáncfesztiválon Pesthidegkúton. A rendezvény ettől az évtől felveszi Manninger Miklós koreográfus nevét.

A fesztivál ötletgazdája és kezdeményezője 1997-ben két Solymáron működő pedagógus volt: Friedrich Ignácné Reményi Margit (Manci néni) táncpedagógus, népdalgyűjtő és Manninger Miklós koreográfus, táncpedagógus. A rendezvény megálmodóinak, szervezőinek és házigazdáinak a célja az volt, hogy országos mozgalom bontakozzon ki, amellyel a tánckultúra terén minőségi fejlődés érhető el. A Landesrat a kezdeményezés mellé állt,azóta a fesztivál rangos országos eseménnyé nőtte ki magát.

Fotó: http://www.manningermiklos.hu

A fesztivál a X. jubileumi rendezvénytől kezdődően az országos hírű koreográfus emlékére felveszi a „Manninger Miklós – Fogjuk meg egymás kezét!” – Országos Német Nemzetiségi Gyermektánc- Fesztivál” elnevezést.

Mindenkit szeretettel várnak a pesthidegkúti Klebelsberg Kultúrkúriába 2018. május 5-én szombaton 13 órától, a belépés ingyenes.

Forrás: Marlokné Cservenyi Magdolna, zentrum.hu