Álmok és ékszerek – gyöngy-ékszer kiállítás nyílik a művelődési házban

1895
Fotó: apaczai.com

Álmok és ékszerek címmel kiállításmegnyitó lesz a művelődési házban május 5-én szombaton, 17 órakor. A kiállításon Boglári-Soponyai Andrea és Makra Gabriella gyöngyékszereit láthatja a közönség.

Boglári-Soponyai Andrea (Bandrea’s Beads) és Makra Gabriella (Ma-Ga Ékszer) – akik közel azonos időben, több mint egy évtizede kezdtek ékszereket készíteni – barátságukat közös hobbijuknak, a gyöngyfűzésnek köszönhetik. Szeretnek együtt kiállítani. Mindketten minőségi alapanyagokból dolgoznak, szeretik a kihívásokat, új feladatokat – legyen szó hétköznapi, alkalmi, esküvői ékszerekről.

„Fantasztikus érzés egy kupacnyi gyöngyből hordható ékszert fűzni, s azzal valóra váltani az elképzeléseket. Sok idő, rengeteg türelem, kitartás kell hozzá, utána pedig minden egyes darab olyan, mintha a gyermekem volna.” (S.A.)

„Minden darabban lelkem egy része is jelen van, és ez semmivel össze nem hasonlítható érzés… Számomra az alkotás jelenti a feltöltődést, kikapcsolódást, olyankor megszűnik körülöttem a világ.” (M.G.)

A kiállítás május 18-ig tekinthető meg, a művelődési ház nyitvatartási idejében.

apaczai.com