Vasúti menetrend a hosszú hétvégén

1334
Kép forrása: MÁV-START

A hosszú hétvégén változik a vonatok közlekedési rendje: április 29-30-án, vasárnap és hétfőn az ünnepnapra, május elsején, kedden a vasárnapra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok.

A MÁV-START-nál ezen a hétvégén is igénybe lehet venni a decemberi menetrendváltáskor bevezetett kedvezményeket. A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében azt javasolják az utasoknak, hogy váltsanak – a vonatokon akár mobiltelefonon is bemutatható – 10 százalékos kedvezményű e-vonatjegyet. Az automatáknál vásárlóknak 5 százalékos kedvezmény jár, míg a menetrendi keresőben @ jellel jelölt, csúcsidőn kívüli vonatokra legalább 100 kilométer távolságra váltott e-vonatjegyekre 20 százalékos kedvezményt kapnak az utasok.

Kép forrása: MÁV-START

A gyermekek, kis- és nagycsaládok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményekkel. A 26 éven aluliak (de már nem tanulók) 33 százalékos kedvezménye pedig április 27-én, péntek 10 órától május 1-jén, kedd éjfélig vehető igénybe.

Bővebb tájékoztatás a MÁV-csoport honlapján található, illetve a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál is tájékozódhatnak a +36 (1) 3 49 49 49-es vagy a +36 (20/30/70) 499 4999 telefonszámon.

Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt.