Hétvégén gazdag programmal várják a családokat Pilisszentivánon

1245
Fotó: Facebook

A hosszú hétvége nyitányaként szombaton és vasárnap (április 28-29-én) megrendezik a Pilisszentiváni Családi Hétvégét, ami két nap alatt sok izgalmas, interaktív programmal csalogatja a környékbeli kicsiket, nagyokat.

A Generációk Házában otthonra találó hétvégét a pilisszentiváni Pilisilen Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete szervezi, akik jól láthatóan ismerik és odafigyelnek a család különböző tagjainak igényeire. Ezzel a programmal kapcsolódnak az országosan meghirdetett “Családok évéhez”, és célul tűzték ki, hogy tartalmas, hasznos információkkal teli hétvégét tölthessünk el együtt családunkkal és a környékbeli települések hasonló élethelyzetben lévő lakóival.

A programok palettája igen gazdag és sokrétű: a gyermeket váró párok Dézsi Rékával beszélgethetnek “a szülés 50 árnyalatáról”, a pici babával érkezőket Bencsik Mariann védőnő babamasszázzsal várja. A totyogó és óvodás korosztálynak szeretettel ajánlják Ungár Andi Iciri-piciri mesés-zenés játékát és az egész szombat délutánt felölelő kreatív-alkotó sarkot Nagy Andival.

Fotó: Pixabay

A szülők számára Jacsó Ágota tart a kapcsolódó nevelésről beszélgetős előadást, de szóba kerül a hétvégén testi és lelki egészségünk is, hiszen mindkettő fontos ahhoz, hogy a család és annak minden tagja – a szó legteljesebb értelmében – egészséges maradhasson. Ehhez is szeretnének segítséget, konkrét támpontokat nyújtani.

Egész hétvégén elérhető lesz a szakértő segítség a CSOK és egyéb támogatott hitelek kapcsán felmerülő kérdésekhez, vasárnap délután pedig Kádár Éva “A boldogság iskolája” című előadása alatt a gyerekeket játékos sportolásra invitálják, hogy ezzel kerekítsék le a kétségkívül tartalmas hétvégét.

A programokon való részvétel ingyenes, szeretettel várnak mindenkit a szervezők! A részletes program és kedvcsinálók az egyes alkalmakhoz elérhető a Pilisszentiváni Családi Hétvége facebook-oldalán.

PA, solymaronline