Gyermekvasút napja – különleges programok várnak szombaton!

2093
fotó: gyermekvasut.hu

Április 14-én, szombaton ünnepeljük a gyermekvasút 70. születésnapját. A kerek évforduló mellett ez a nap egyben a nyitórendezvénye is lesz az egész éven át tartó Kárpát-medencei kisvasúti napok programsorozatnak.

A Gyermekvasút hűvösvölgyi járműtelepe egész nap várja az érdeklődőket, 10 és 17 óra között díjmentesen lesz látogatható.

Az Óbudai Autóbuszgarázsban az idén 50 éves BKV Zrt. családi nyílt nappal várja az érdeklődőket, napközben pedig Ikarus 415 nosztalgiabusz fog közlekedni Hűvösvölgy állomás és az Óbudai Autóbuszgarázs között a Széll Kálmán tér és a Margit-híd budai hídfőjének érintésével. A Hűvösvölgy állomás alatti térről a buszgarázs felé 11, 13 és 15 órakor indulnak majd a nosztalgiabuszos járatok.

Délután ismét munkába áll a különleges LEGO® mozdonyból és nosztalgia mellékkocsiból álló szerelvény Hűvösvölgy és Szépjuhászné állomás között. Ezekre a különleges járatokra a hagyományos vonatokra váltott jegyeken kívül nosztalgia pótjegyet is kell venni.
A LEGO® vonat Hűvösvölgyből Szépjuhászné felé 12.55-kor, 14.55-kor és 16.30-kor fog indulni, Szépjuhásznéról Hűvösvölgy felé pedig 13.35-kor, 15.30-kor és 17.00-kor zakatol majd.

fotó: Duli Ákos / gyermekvasut.hu

A kisvasút napi egyéb rendezvényekről a Gyermekvasút weboldalán lehet tájékozódni.

GYL, solymáronline