Autizmus fórumot tartanak érintettek és érdeklődők számára

1250
forrás: pixabay.com

Az autizmusról tartanak fórumot szülők és szakemberek számára április 24-én Vörösváron. Beszélgetés az autizmusról, a mindennapokról.

Hollywood és Dustin Hoffman is bűnös lehet abban, hogy az autizmusról annyi tévhit terjedt el. 2007 december 18-án, az ENSZ 62/139-es határozata jelölte ki április 2-át az autizmus világnapjának azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, az autizmus spektrum zavarra, amely tízmilliókat érint a földön. A diagnózisok száma merdeken nő az egész világon. Egy idén nyáron záródó több éves, 16 EU-s országban zajló kutatás előzetes adatai szerint az alsó-tagozatos iskolás korosztály egy százaléka autista. Ez Magyarországon 100 ezer gyereket jelent.

Az autizmus világnapjához kapcsolódóan 2018. április 24-én 17-és 20 óra között ingyenesen látogatható rendezvényt tartanak a pilisvörösvári Gradus teremben (Pilisvörösvár, Hősök tere).

A rendezvényen, amelyre várják a térség – többek között Solymár – érintett gyermekeinek hozzátartozóit, védőnőket, pedagógusokat és érdeklődőket is, számos hasznos előadás hangzik majd el. A témák: A probléma észlelésétől kezdve a diagnózison át a megfelelő intézmény megtalálásáig. Integráció/szegregáció – helyzetkép a térség ellátottságáról. Ismerkedés egymással. Kérdések és célok összegyűjtése. Képi kommunikáció: a Boardmaker program bemutatása.

A szervezők kérik, hogy aki elmegy a rendezvényre, viseljen valami kéket, hiszen az autizmus színe a kék.

GT, solymáronline