A kemencétől a manókig, bor, zene, költészet – hétvégi programajánló

1411

Rendkívül gazdag programkínálattal vár a második áprilisi hétvégén az Apáczai Csere János Művelődési Ház és Könyvtár. Barbinek Péter Jászai Mari-díjas színművész és a Lyra együttes ingyenes költészet napi műsora április 13-án, pénteken 18 órai kezdettel nyitja a hétvége színvonalas műsorfolyamát.

Szombaton a Műhelytitkok sorozat keretében Szalay Imre fazekasmester Közel a tűzhöz című kiállítása mutatja be a történelmi Magyarország területén megtalálható kemence- és kályhatípusok 1:10 arányú kicsinyített makettjeit. A látogatók megismerhetik a kemenceépítés fázisait is a kiállított kézművesremekek segítségével. A kiállítás megnyitója szombaton 19 órakor kezdődik, és május 2-ig várja az érdeklődőket a művelődési ház nyitvatartási idejében.

A kiállításmegnyitó után 20 órakor Huzella Péter, a Kaláka együttes egykori tagja és Rátóti Zoltán ismert színművész-zenész, borkóstolóval egybekötött zenés irodalmi műsora – Hamvas Béla legendás “A bor filozófiája” című művének bemutatása – tarthat számot nagy érdeklődésre. A közönség a solymári borász Hamvas Tibor boraival ismerkedhet meg. Az 1500 Ft-os belépőjegyek nemcsak a borkóstolás és a kísérő borkorcsolya árát foglalják magukban, hanem tombolaként a bemutatott borfajták közül a szerencséseket egy-egy palack kiváló borhoz is hozzájuttatják.

A hétvége zárásaként április 15-én, vasárnap a népszerű Kalandgyár sorozat a Föld napja alkalmából ingyenes környezetvédelmi játszóházzal és kézművesfoglalkozással várja a gyerekeket és szüleiket 16 órától a Kék bolygó követeivel, a manókkal.

Barcsik Géza, solymáronline (forrás: apaczai.com)