Hol és mikor szavazhatunk holnap?

1316

Mit tegyünk betegség esetén, ha nem tudjuk, hogy hol kell szavaznunk, vagy ha lejárt a személyi igazolványunk? Ilyenkor is van megoldás, nyugodtan élhetünk választójogunkkal. A legfontosabb információk utolsó pillanatban.

Szavazni április 8-án, vasárnap 6 és 19 óra között lehet. Szükséges okmányok: személyazonosság igazolására érvényes személyazonosító igazolvány, útlevél vagy vezetői engedély, valamint lakcímkártya.

A szavazás helyéül szolgáló szavazókör címe szerepel a választási értesítőn, de az interneten lakcímünk alapján is ellenőrizhetjük, hová kell mennünk szavazni: a szavazóhelyiség-keresővel.

Ha lejárt valamelyik, szavazáshoz szükséges igazolványunk, az utolsó pillanatban is van lehetőség az okmányok megújítására, kiváltására, cseréjére vagy pótlására: a Pilisvörösvári Járási Hivatal Kormányablak Osztálya rendkívüli nyitvatartással várja a választópolgárokat: 7-én, szombaton és 8-án, vasárnap reggel 7 és este 19 óra között kizárólag a személyazonosításra alkalmas okmányokkal kapcsolatos ügyintézésre van lehetőség. Érdeklődni lehet telefonon: 06-26/795-213, 06-26/795-228. Az okmányiroda címe: 2085 Pilisvörösvár, Fő u. 66.

Mozgóurna igénylése: aki a szavazás napján nem tud megjelenni a lakóhelye szerinti szavazóhelyiségben, mert egészségi állapota (pl. kórházban van), fogyatékossága vagy fogva tartása (pl. előzetes letartóztatás, szabadságvesztés) ebben megakadályozza, mozgóurnát kérhet. Mozgóurnát a szavazás napján 15 óráig lehet igényelni: online ide kattintva vagy papír alapon a szavazatszámláló bizottságnál.

Sólyom Ágnes, solymáronline