Farsang a Heimatvereinben

1625

Az egyesület tagsága a február eleji vidám télbúcsúztató rendezvényén bebizonyította, hogy a játék, az önfeledt szórakozás nem korhoz kötött.

Nagyon kreatív jelmezek születtek. Többek közt volt nyugdíjas óvodás, pancsoló kislány, gésa, énekesnő, menekült, sváb néni is. A jelenlévők nagy örömére többen humoros előadással is készültek, amit a közönség nagy tapssal jutalmazott.

Az egyesület a játék közösségformáló erejére építve csapatjátékokat is szervezett. A társaságból négy csoport alakult, akik egymással versengve próbálták a kapott feladatokat megoldani. Volt képfelismerés, kotta alapján dallam felismerése és előadása, használati tárgyak sváb nevének kitalálása, idézetek beazonosítása a Kompanei színdarabjaiból. Aki még ezután sem fáradt el, kirakhatta a Svábházat puzzle-darabokból. A csapatok nagyon aktívak voltak, rendkívül jól teljesítettek, így végül mindenki megkapta az első helyezettnek járó oklevelet.

Természetesen a rendezvényről senki nem távozott üres gyomorral. A batyus bálra mindenki valamilyen finomsággal érkezett, ezzel is bizonyítva a tagság sokszínűségét.

T.R.C.