Tagokat keres az asszonykórus

1157

A Solymári Hagyományőrző asszonykórus kórustagokat toboroz. Olyan jelentkezőket várnak, akik szeretik a hagyományokat, szeretnék őrizni a helyi sváb kultúra kincseit. A német nyelvtudás nem feltétel.

A felhívás szövege:

„Szeretettel várunk a Solymári Hagyományőrző Asszonykórus soraiban. Biztosak vagyunk benne, hogy vannak olyan emberek, akik tudják, hogy az igazi értékek megőrzéséért cselekedni kell. Szeretnénk, ha segítségeddel, közreműködéseddel továbbra is megőrizhetjük Solymár egyedülálló kincsét, a solymári sváb népdalokat. A kórus fennállása óta sok szép szereplést, díjat mondhat magának, számos meghívásnak tudott eleget tenni bel és külföldön (Graz, Wüstenrot, Riva del Garda, Kassa).

Szükségünk lenne olyan új énekes társakra, akik szeretik a solymári hagyományokat, igazi solymárinak érzik magukat, szeretnek énekelni és vágynak egy olyan közösségre, ahol jól érzik magukat, ahol vallásos, de vidám lelkület uralkodik és a német, főleg a helyi sváb kultúra kincseiből áll össze programjuk.

Biztatásul mondjuk, hogy sem kottaismeret, sem sváb, vagy német nyelvtudás nem szükséges, és eleinte mi sem tudtunk pontosan és szépen énekelni, de a próbák sokban csiszolták énektudásunkat. A solymári viselet kérdése se okozzon problémát, ezt a kórus vállalja fel.
Szeretnénk, ha szerda este 19.00-ra eljönnél a Művelődés Házba énekkari próbánkra és megismerkednél velünk, karnagyasszonyunkkal és a szép solymári sváb dalokkal.
Bízzunk benne, hogy hívó szavunk nem süket fülekre talál és a következő próbán a kórus tagjai között üdvözölhetünk TÉGED!!!!

Hagyományőrző Asszonykórus”