„Tegyünk meg álmainkért minden tőlünk telhetőt!” – A magyar kultúra napja Solymáron

1325
Varga Zsolt, a művelődési ház igazgatója és Lőrincz Beáta képviselő, a Közművelődési Bizottság elnöke

A magyar kultúra napját 1989 óta január 22-én ünnepeljük. Kölcsey Ferenc – a kézirat tanúsága szerint – 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt. Az ünnep alkalmából kiállításokat és koncerteket szerveznek, könyvbemutatókat, irodalmi esteket és színházi előadásokat tartanak országszerte.

A solymári művelődési ház szombaton este ünnepelte a jeles napot. Lőrincz Beáta képviselő, a Közművelődési Bizottság elnöke köszöntötte az érdeklődőket. Megnyitójában a kultúra támogatásának fontosságára hívta fel a figyelmet, emlékeztetve arra, hogy Solymár Önkormányzata élen járó ezen a területen.

Lőrincz Beáta képviselő, a Közművelődési Bizottság elnöke és Balogh Istvánné könyvtárvezető

Az est programja a könyvtár novellapályázatának eredményhirdetésével folytatódott, majd egy fiatal és sikeres solymári kötődésű designer kiállításának megnyitóján ismerkedhetett meg a közönség az ANNA AMELIE márkával. Oláh Anna – aki Solymáron töltötte gyermekéveit – elszántan és kőkemény munkával készült az Iparművészeti Egyetemre, majd annak elvégzése után, ugyanilyen lelkesen valósította meg álmát, felépítve egy saját brandet. A számos szakmai elismerést és több ezer eladott táskát maga mögött tudó művész ars poeticája: „vegyük észre a szépséget, éljünk és álmodjunk szabadon, és tegyünk meg álmainkért minden tőlünk telhetőt!”

Oláh Anna designer

A különleges este második felében a húsz esztendős múltra visszatekintő Misztrál együttes mutatkozott be, ünnepi műsorával. A magyarországi zenei élet egyik népszerű formációja magyar költők verseinek megzenésített változatát és népdalfeldolgozásokat mutatott be, a lelkes közönség bevonásával.