Adventi ablakok – 8. nap

2862

A tegnapi ablakok díszítője: a Mátyás király idősek otthona, a solymári LED szaküzlet, a Horvát család és az Éva virágbolt volt.

A játék ötletgazdája, Grimmné Dévényi Erika tegnap egy kéréssel fordult a játékot kedvelők felé:

„Már a 7. napnál tartunk és egyre több, szebbnél szebb ablak világít és még mennyi van hátra! Olyan jó látni, hogy ilyen klasszul sikerül az idei karácsonyi készülődés, és hogy milyen sokan bekapcsolódtak.

Ez egy játék, ami az összetartásról és szeretetről szól, nem pedig szabályok kötelező betartásáról, mások rosszkedvre derítéséről.
Úgy lett kitalálva, hogy az adott napon a jelöltek ablakában megjelenik az aznapi sorszám kivilágítva, és égve marad Karácsonyig, hiszen az otthonunkban az adventi kalendárium sorszámai is láthatóak, és ha kinyitottuk az aznapi ablakot, az nyitva marad.. a mi esetünkben este világítanak. Ha valaki felülről nézné Solymárt este, akkor gyönyörűen feldíszített ablakokat látna …minden nap egyre többet és többet 

Nem vesszük szigorúan a szabályokat, eddig is a csoporthoz alakítottuk. Van köztünk olyan, aki ugyan nem lakik a solymári házban, mégis részt vesz. Ennek örülni kell. Budapestről ma tudott kijönni feldíszíteni, így a leendő sorszáma is látható már. De ez senkit ne zavarjon, azt az ablakot majd azon a napon „nyitjátok ki”.
Tettem egy kis csavart ebbe a készülődésbe, egy kis játékosságot, hogy még színesebbé, emlékezetesebbé tegyük a készülődést, mégpedig a térképet segítségként, hogy aznap hol fognak világítani az új ablakok, és akinek kedve és ideje megengedi, az elmehessen megnézni, lefényképezni …

De Solymár nagyra nőtt, nem lehet már 10 perc alatt átsétálni egyik végéből a másikba, de még mindig őrzi az egy falura jellemző összetartást. Az ablakok a Hutweidetől a Magas úton át, akár a vasútig, vagy majdnem Hidegkútig világíthatnak. Van családunk, vannak gyerekeink, vannak kötelezettségeink és munkánk, így az idő nem mindig a partnerünk. Nem biztos, hogy időben hazaérünk és nem biztos, hogy aznap fel tudjuk keresni az összes, vagy akár csak egy frissen kivilágított ablakot is… viszont másnap, a hétvégén, vagy akár több nap múlva, de biztosan tervbe van véve a körút.
Ne keseredjetek el, ha úgy látjátok, hogy nem ment senki megnézni az ablakot, mert nem így van. Ma kint álltam a kapuban és búcsúztam épp egy ismerősömtől, amikor arra jött valaki és megállt. Mondta eddig nem volt ideje, de most megnézi és gratulált. Én másodikán díszítettem, tehát 5 nap múlva nézte meg. És ha valaki úgy gondolja, hogy nem nézték meg a szomszéd ablakát, akkor ugyan bújjon gyorsan kabátba és csizmába és szaladjon át, fényképezze le és tegye ki a képet Az se vegye el a kedveteket, ha már megtalálták és feltöltötték egy ablak képét, és az se, ha a tied nem profi minőségű. Tegyétek ki, hadd gyönyörködjünk bennük!

Az ablakdíszítőknek van egy lehetőségük másnap bemutatni az ablakukat. Láthatjátok egy egy ilyen poszthoz mennyi ember gratulál, szól hozzá és mennyivel többen látják is így. Tedd ki, ne szégyelld megírni hogy készültél, hogy találtad ki és mekkora izgalommal vártad a napodat!
Mindenki hatalmas örömmel készült erre és mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt. A gyerekeknek rénszarvas, hóember, mikulás, a felnőtteknek horgolt, ragasztott függesztett hópelyhek, fúrt- faragott, ragasztott templomok, házikók akár több dimenzióban… és még nem láttuk mindet 
Ezt a csoportot azért hoztam létre, hogy az adventi időszakban szebb legyen Solymár, hogy össze tudjuk gyűjteni ezeket az emlékeket, mint egy albumban és hogy mindenki örömét lelje benne. 
Kérlek ezért Titeket, hogy ne vegyük el egymás kedvét sem a díszítéstől sem pedig a vadászattól!
Ha van javaslatotok, vagy építő kritikátok, azt kérlek privát üzenetben írjátok meg!
Köszönöm, hogy végigolvastad! 
Nagyon köszönöm a figyelmeteket! 
Jó ablak díszítést és vadászatot kívánok erre az adventi időszakra is.”

Ma először a játék történetében 5 térkép és 5 ablak vár a felfedezőkre. A vadászoknak a nyolcas számot kell keresni. Amikor megtalálják a feldíszített és számmal ellátott ablakokat, egy fényképet kell készíteniük, és este 7 óra után feltölteni azt a csoport Facebook oldalára.