Solymár készen áll a megállapodásra – Döntés az M0 autóútról

3857

A solymári települési önkormányzat képviselő-testülete szeretne megállapodni a Nemzeti Infrastuktúra Zrt.-vel (NIF Zrt.) az M0 autóút, Solymárt érintő szakaszáról. A képviselők arra várnak, hogy a NIF Zrt. a megegyezésre felhatalmazott munkatársat jelöljön ki.

Az M0 északi szektor 11. sz. főút – 10. sz. főút közötti szakasz megépítésével jelentős forgalomnövekedés várható a Solymárt átszelő főútvonalon. A forgalomnövekedés enyhítése érdekében Solymár településrendezési megállapodást szeretne kötni a beruházó NIF Zrt.-vel.

A solymári megállapodás feltételei:

  • a belterületi temetői körforgalom megépítése, amennyiben ez más önkormányzati megállapodás szerinti forrásból valósul meg, helyette a települési főutak teljes felújítása (szőnyegezés és padkarendezés), valamint
  • az alábbi meglévő gyalogos átkelőhelyek nyomógombos-jelzőlámpás megépítésére:
    – Mátyás király u. – Várhegy u. csomópontjában lévő,
    – Rózsika u. 2. sz. előtti,
    – Tersztyánszky u. 46.sz. előtti és a
    – Tersztyánszky u. 72. sz. előtti gyalogátkelőhelyek.

A beruházásokat az M0 autóút északi szektor 11. sz. főút – 10. sz. főút közötti szakasz és csomóponti elemei, engedélyezési terv, 2. szakasz M10 autóút I. ütem 10+700 – 14+500 km szelvények közötti szakaszának műszaki átadás-átvétele megkezdéséig kell elvégezni.