Leégett egy lakóház Solymáron – Pilisszentivánon halálos tűzeset történt

2429
Fotó: Solymári közterület-felügyelet

Szombat reggel a Hold utcában leégett egy negyven négyzetméteres lakóház. A tüzet a lakók megpróbálták eloltani, de nem jártak eredménnyel, így riasztották a tűzoltókat. A helyszínre először a solymári önkéntes tűzoltók érkeztek és azonnal megkezdték az oltást. Szerencsére a szerkocsijuk már fedett, fűtött helyen várja a bevetéseket, így vízzel teli tartállyal érkezhettek a tűzesethez. A lakóházként szolgáló melléképületet azonban a gyors beavatkozás ellenére sem sikerült megmenteni, pedig a fővárosi tűzoltók három egysége is a helyszínre érkezett időközben. A házban lakók időben elhagyták az épületet, így személyi sérülés nem történt.

Még javában folyt a tűz oltása, amikor a fővárosi tűzoltók két egységét átvezényelték Pilisszentivánra, ahol egy családi ház gyulladt ki. Az egyik egység közben közlekedési balesetet szenvedett, de a pilisszentiváni és a pilisvörösvári önkéntesek már oltották a tüzet. A házban egy személy halálos égési sérüléseket szenvedett.

A két tűzesettel egy időben Budakeszin egy kuka gyulladt ki, és a tűz a gázórát kezdte megolvasztani, ami rendkívüli veszélyhelyzetet teremtett. A környékbeli tűzoltóknak így nehéz perceik voltak szombaton reggel. Földesi János, solymári tűzoltóparancsnok portálunknak elmondta, hogy a helyi önkéntes tűzoltók beavatkozása nélkül sokkal súlyosabb károk keletkezhettek volna. Ilyenkor számít sokat, ha helyben van a segítség.